tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Hei mekin lennetään

Voisi myös sanoa: "Hei, me nauretaan!" Kauton uusin huvi on "huimaus", mikä tarkoittaa sitä, että hän menee selälleen makaamaan eteeni, nostaa jalat ylös ja odottaa, että minä nostan ilmaan pää alaspäin. Olen olettanut, että tästä ei seuraa mitään ongelmia lapsen kehitykselle, koska jooga-asentoihin kai kuuluu olennaisesti pää alaspäin roikkuminen. Oli miten oli, poika tykkää aivan valtavasti. Häntä sitten kanniskellaan pitkin kämppää ja välillä hän on kirkonkello - arvaatte varmaan mitä se tarkoittaa. Elinaa tämä kauhistuttaa. Hän on pyörtyä joka kerta. En sano mitään siitä, mitä tehdään, kun Kauto nostaa kädet ylös ja sanoo: "Pyöriä."

Poikamme koheltaminen ei jää vierailtakaan huomaamatta. Eräs ystäväni poikkesi meillä päivänä muuanna ja Kauto puuhaili omia normaaleja juttujaan. Yhden kerran hän meni makaamaan selälleen työtuolille niin että pää ja jalat roikkuivat laidan yli. Ystäväni, joka muutoin vaikuttaa teräshermoiselta karjulta, hermostui: "Hei hei, varos vähän!" Minä sanoin: "Tämmöistä täällä on koko ajan."

Toivottavasti luottamuksemme pojan akrobaattisiin kykyihin ei vaikuta hutilusmaiselta. Vielä enemmän toivon, ettemme joku kertaa huomaa vievämme poikaa katkenneen raajan kanssa polille. En vain millään malttaisi keskeyttää toisen hyvää leikkiä. (Juri)