keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Itketystä eskarin päätösjuhlissa

Julmat tarhan tädit olivat juonineet vanhempia vastaan salaliiton: eskarin päätösjuhlissa soitettiin biisi, jossa laulettiin muun muassa "mietin että muistatko vielä kun olin aivan pikkuinen ja hoivasit minua" ja käskettiin edessä seisovien eskarilaisten katsoa vanhempiaan silmiin. Biisin lopuksi sai lähettää lentosuukkoja puolin ja toisin. Nenäliina oli märkä aivan saman tien.

Ottilia menee sitten kouluun syksyllä. Jotenkin tuntuu, että tämän blogin otsakkeessa lukeva "Nuoret isät keskustelevat" ei enää pidä paikkaansa. Mikä nuori isä minä muka olen? Lapsihan on kohta jo yliopistossa!

Niin se vain aika menee. Kliseelle ei voi mitään. Ottiliasta on kasvanut hieno nuori tyttö, jonka kanssa voi puhua järkevästi ja joka nauraa samantyyppiselle huonolle, joskus mauttomallekin huumorille kuin minä. Samalla kai minunkin voi sanoa jotenkin kasvaneen ihmisenä. Toivottavasti. Muistan kyllä hyvin, kun hän oli aivan pikkuinen ja hoivasin häntä. Aivan samalla tavalla hoivaan vielä Kautoakin, joka painaa poskea olkapäähän päiväunilta herättyään. Hänestäkin kasvaa joskus hieno nuori poika, jolla on oma tyylinsä ja omat ajatuksensa.

Kuivin silmin eivät pärjänneet eskarin opettajatkaan. On hiukan lohdutontakin ajatella, että heidän on joka vuosi, kerta toisensa jälkeen jätettävä jäähyväiset joukolle hienoja nuoria ihmisiä, joiden kanssa he ovat ehtineet olla vuoden. "On ollut kiva vuosi", sanottiin, kun kiittelin Ottilian opettajia. Kiitos siitä! (Juri)

1 Comments:

Blogger isit said...

Klisee tietysti pitää paikkansa: aika kuluu niin ettei sitä huomaakaan. Lapsi sen tosin osoittaa aika konkreettisesti. Taas oli Vappu kasvanut yli kaksi senttiä sitten edellisen neuvolakerran, joka oli nelisen viikkoa sitten.

Eräs herrasmies kiteytti asian minulle aika nasevasti joskus puoli vuotta sitten baarissa: "Ville, ei siihen mene kun 16 vuotta, niin me istutaan edelleen tässä samassa paikassa ja tyttäres tulee kiskomaan hihasta, että 'Anna paska rahaa'!!"

Kamalinta hänen sanomassaan oli tietysti se, että se kuulosti niin todelta. Jähmettäkää minut tähän.

Ajattelin lopettaa vanhenemisen.
Kunpa vain tietäisin miten. Tähän mennessä siihen on kyennyt vain Danny. (Ville)

10:20 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home